För media

Nedan hittar du pressbilder samt de publicerade aktuella texter som är översatta till svenska.

Mediakontakt

Maria Swanljung
kampanjansvarig, svenskspråkiga kampanjen
045 6317947
maria.swanljung@haavisto2018.fi

Fotografierna är tagna av Eeva Suutari (men får publiceras utan namn). Kampanjlogon, alltså lejonet, är framtagen av Linda Söderholm.Fotografier

Blogginlägg och pressmeddelanden översatta till svenska

Ett varmt tack!

Varje väljare som tog sig till valurnorna förtjänar ett tack. En andra plats i den här bataljen är ett bra resultat. Jag vill tacka alla väljare och alla som gjort valarbete. Såväl gröna aktiva som andra stödpersoner i samband med presidentkampanjen har gjort ett otroligt jobb. Tack också till alla musiker, konstnärer, fotografer, planerare och regissörer som har varit till stor hjälp då vi förverkligat en modern och synlig kampanj med små resurser. 
Läs mera

Mot en ny utrikespolitisk linje med fokus på hållbar utveckling

För Finlands nya utrikespolitik behövs en tidsenlig rubricering. Paasikivi-Kekkonenlinjen var utmärkt under det kalla krigets era. Därefter övergick vi till EU-tiden. Nu erbjuds vi en feministisk utrikespolitik lånad från Sverige. Även om jämställdheten är viktig skulle den som rubrik vara alltför smal. Hållbar utveckling är den rubrik som nu behövs.
Läs mera

Tikkakoskigate och pressfriheten

När man förnyar underrättelselagstiftningen står rättssäkerhetsfrågorna i centrum. Det vore bra att skilja på lagar om civilspaning och militär underrättelseverksamhet redan i detta skede och behandla dem helt separat. Det är viktigt att försvarsmakten sköter sin roll och att inte civil och militär underrättelseverksamhet blandas ihop.
Läs mera
Alla blogg »