Pekka vastaa -videosarja

Muun muassa aktiivimalli ja Venäjän kaasuputkihanke ovat herättäneet paljon kysymyksiä. Tässä videosarjassa Pekka Haavisto vastaa polttavimpiin hänelle esitettyihin kysymyksiin.

 Aktiivimalli

Aktiivimalli on monessakin mielessä epäonnistunut. Presidenttinä olisin käynyt etukäteen keskustelua työllisyyden parantamisen muodoista. Jos laki olisi presidenttinä tullut allekirjoitettavakseni, olisin pyytänyt juridisen arvion sen lainmukaisuudesta.

Kumpi on kovempi?

Anssi Kela esittää syväluotaavan kysymyksen. ”Kumpi on kovempi: Ratsia vai Sehr Schnell?” Katso miten Pekka Haavisto selviytyy tiukasta tilanteesta.

Venäjän kaasuputki

Suomessa Venäjän Nord Stream 2 –kaasuputkihanketta on käsitelty pelkästään ympäristökysymyksenä. Asiaa tulisi kuitenkin myös Suomessa tarkastella energiapoliittisesta näkökulmasta.

Keskusteleva Suomi

Suomen on aika astua uuteen aikaan ja valita keskusteleva presidentti. Keskusteleva Suomi on paras mahdollinen Suomi!

Tärkein neuvo

Maailmassa vastaan tulee monenlaisia neuvoja. Joitakin kannattaa noudattaa, joitakin taas ei. Pekka Haavisto kertoo mikä on tärkein neuvo, jonka hän on uransa varrella saanut.

Ensimmäinen asia

Kaikki tietävät, että presidentinlinnassa pidetään yhtenä päivänä vuodessa suuret juhlat. Muina päivinä presidentinlinnassa voitaisiin käydä keskustelua eri ryhmien –esimerkiksi vanhusten tai nuorten kanssa. Tämä auttaa nostamaan heidän ongelmiaan osaksi

Nuoret liikkeelle

Nuorten elämään tulevat vaikuttamaan eniten isot uhat, joita maailmassa on. Ilmastonmuutoksen torjunta ja rauhantyö ovat asioita, joissa Suomi voi toimia suunnannäyttäjänä muulle maailmalle.