Pekka Haavisto kierroksella Salossa

Perjantaiaamuna sateinen ajo Saloon. Polttomoottoriautotkin tarvitsevat sähköä käynnistyäkseen. Aamulla sitä ei akussa ollutkaan. Päivä käynnistyi kaapeleilla ja kylmällä kahvilla.

 

Salon Suomalaisessa Kirjakaupassa kauppakeskus Plazassa Jeri Aalto haastatteli sujuvasti, väkeä oli paikalla, ja MTV:n kuvausryhmäkin kävi paikalla. Myös Salon Seudun Sanomat teki juttua.

Ihme ja Kumma -ravintolassa tutustuttiin matalan kynnyksen työllistämiseen erityisnuorten kohdalla. Hieno paikka ja hienoa työtä. Anais haastatteli ammattitaitoisesti. Paras kysymys: Jos Sinut valitaan presidentiksi, miten tuot lumet takaisin?

Salon jälkeen stopattiin Raisiossa kauppakeskus Myllyssä. Kalle Lamberg haastatteli, väkeä oli hyvin. Kysymysten haarukka oli laaja: NATO:n isäntämaasopimuksesta presidentin arvojohtamiseen.

Turun Kansallisessa Kirjakaupassa oli paljon väkeä. Janina Andersson haastatteli, ja kirjoja myytiin paljon. Kerroin sukuni juurista Turun Kakskerran Haavistonrannassa: sieltä lähti aikanaan isoisäni isä Edward Blomqvist (myöh. Haavisto) vaatturimestariksi Turkuun. Hänen isänsä Leanderin hauta on vieläkin Kakskerran hautausmaalla.

SPR:n vastaanottokeskuksessa Pansiossa tutustuttiin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnan arkeen. Uutena ryhmänä on Suomeen nyt tullut Jehovan todistajia Venäjältä.

Storage-klubilla ”Puhu Pekalle” -illassa oli paljon kysyjiä. Kun viiksikysymyksestä oli selvitty, puhuttiin pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuudesta, Venäjän energiapolitiikasta ja eriarvoisuudesta Suomessa. Myös vuoden 2017 uusturkulainen, Senegalista kotoisin oleva Paco Diop oli joukossa ja kysyi toisen polven maahanmuuttajien sopeutumisesta Suomeen.

Storagessa pidettiin myös dj-keikka, ja levyjen aikana tuli moni moikkaamaan. Ilta päättyi Saloon, jossa ravintola VestArtissa levyt soivat leppoisissa merkeissä. Tanssilattiakin alkoi pikkuhiljaa täyttyä. Yötä myöten ajeltiin kotiin. Asvaltti kiilsi mustana ja sateisena.