Lähi-idän kriisi ei tarvitse enää yhtään osapuolta

Israelin ja Palestiinan kriisiä sanotaan kaikkien konfliktien äidiksi. Onko kahden valtion mallista tullut mantra, joka ei koskaan edes ollut poliittista realismia?

Israelin ja Palestiinan kriisiä sanotaan kaikkien konfliktien äidiksi. Onko kahden valtion mallista tullut mantra, joka ei koskaan edes ollut poliittista realismia? Tässä jaksossa Pekka Haavisto ja Martti Ahtisaaren perustaman CMI:n Lähi-itä -tiimin päällikkö Maruan El-Krekshi pohtivat, miten Israelin ja Palestiinan kansalliset narratiivit asettuvat rauhan tielle. Tarvitseeko Israelin ja Palestiinan kriisi vielä yhden sukupolvenvaihdoksen, ennen kuin se voidaan ratkaista? Jaksossa kuullaan myös aktivtisti Syksy Räsästä.

Pekka Haaviston podcast käy läpi 10 kriisiä, joiden ratkaisemisesta on kiinni maailman tulevaisuus.

Kuuntele podcast Spotifyssä

Tuotanto: Toimitus
Äänituotanto: Juha Jaakkola/Toimitus
Musiikki: Hannu Oskala