Pekka Haaviston blogi: Suomi ja USA

Pekka Haaviston ajatuksia Suomen ja USA:n presidenttien tapaamisesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaaminen Washingtonissa presidentti Donald Trumpin kanssa on symbolisesti tärkeä tapahtuma, ja se sisältää myös todellisia vaikutusmahdollisuuksia. Onko oikein tavata presidentti Trump, jonka maineeseen on tullut paljon – pääasiassa itse aiheutettuja – kolhuja?

Ehdottomasti on.

Talouttamme ajatellen Suomella on USA:lle yksi viesti: vapaa ja reilu maailmankauppa, ei protektionismia, ei uusia tullimuureja.

Kun Arktista neuvostoa perustettiin, kaksi tärkeää kysymystä oli ylitse muiden: ilmastonmuutos ja alkuperäiskansojen tilanne. Nämä olivat silloin vaikeita kysymyksiä USA:lle – ja ovat yhä. USA:n saaminen mukaan takaisin ilmastonmuutoksen torjuntaan on suuri haaste. Toivottavasti Suomi voi siihen vaikuttaa.

Syyskuussa 2017 Itämeren piirissä nähdään kaksi suurta harjoitusta – Venäjän ja sen liittolaisten Zapad sekä Ruotsin ja sen kumppanien Aurora, jossa Suomikin on mukana. Syyskuussa jännitys Itämerellä saattaa näiden harjoitusten ympärillä tiivistyä. Provokaation mahdollisuudet ovat olemassa. Suomelle on tärkeää, että Itämerellä ei ala kolista.

Lue koko blogi täältä: http://www.pekkahaavisto.fi/suomi-ja-usa/

Huomenna tiistaina 29.8. Pekka Haavisto järjestää medialounaan klo 13:30–14:30 Järvenpäässä ravintola Huvilassa (Sibeliuksenkatu 5) Vihreän eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä.

Ilmoittautumisia pyydetään osoitteeseen: https://goo.gl/forms/WQgRmHmOu2eecmgS2

Lisätietoja: kampanjapäällikkö Riikka Kämppi, puh 040 5729733